The plastic around me


Teos toteutettu 3kk taideresidenssijaksolla Kiinassa, Dalissa. Installaatio oli esillä residenssin taidemuseossa jokson lopussa.


The plastic around me The plastic around me The plastic around me The plastic around me The plastic around meOllaan yhdessä


Ollaan yhdessä installaatiossa on käytetty vanhoja lakanoita, jotka on solmuvärjätty ja installoitu suureen halliin. Teos sai nimekseen Ollaan yhdessä, sillä teos oli esillä omissa häissäni. Teoksessa vanhat lakanat saivat uudenlaisen elämän. Jokainen kangas on uniikki niinkuin me ihmisetkin. Yhdessä luomme värikkään kokonaisuuden. Lupa olla erilainen ja silti osa kokonaisuutta. Minua kiinnostaakin taiteen esittämisen erilaiset vaihto ehdot. Millaisissa ympäristöissä ja tilanteissa olemme tottuneet taidetta näkemään ja miten tätä voisimme laajentaa.


Rakensin häitä varten taidenäyttelyn maalaispihamiljööseen ja ihmiset olivat iloisesti yllättyneitä saadessaan kokea häissä taide elämyksen. Häissä on totuttu kuuntelemaan musiikkia, joka on myös oma taiteen alansa niin miksei myös kuvataidetta voisi tuoda osaksi juhlaa.


Ollaan yhdessä-installaatio, 2018 Solmuvärjätyt lakanat 32kpl, naru.

Ollaan yhdessä Ollaan yhdessä Ollaan yhdessä Ollaan yhdessäMetsänsilmä


Metsänsilmä-teos on installaatio, joka koostuu kahdesta eläinveistoksesta ja useasta metallisesta kuusikulmaisesta laatikosta. Metsänsilmä-installaatio luo mystisen tilan, jonka sisälle katsoja voi mennä, kokea olevansa osa tätä teosta ja tuntea olevansa vuorovaikutuksessa kahden eläinveistoksen kanssa.


Teoksessa tutkin ihmisen ristiriitaista luontosuhdetta. Ihminen tuhoaa luontoa, mutta toisaalta on myös siitä riippuvainen. Toisella puolella on ihmisen henkinen sekä kunnioittava suhde luontoon ja toisella omista toimistamme johtuva pikkuhiljaa katoava luontoyhteytemme. Luonnon mystiikka ja ihmisen ykseys luonnon kanssa ovat olleet vahvoja innoittajiani tässä teoksessa.


Erämaan sielu elävä metsänsilmä, naaki ja tiiraili joka kannon kolosta. Jokaisesta pökkelöstä, tervasjurrikasta ja koivuntohelosta tuijotti hänen oma haltijaisensa, metsän salaperäinen henki, tuijotti ja naaki, ei mitään sanonut. (Paulaharju 1939, Sompio)


Metsänsilmä installaatio, 2016. Savi, metalli, paperi,n. 35m2.
Installaation osat:
Henkiolento 66cm x 42cm x 25cm, savi.
Sammakko 42cm x 32cm x 30cm, paperi.
Kuusikulmiot 30cm x 60cm x 59cm, 20cm x 60cm x 59cm, 10cm x 60cm x 59cm. Ruostutettu metallilevy.